Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

je
jeroendh - 04-04-2012 19:18:54
Huishouden & Energie

onbekende hoge energiekosten Essent/Enexis

Sinds een jaar wonen wij in ons huidige huis. na een paar maanden de verbruiksmanager van essent eens geraadpleegd. bleek dat we bij de jaar afrekening dik zouden moeten bij betalen met ons huidige maandbedrag wat al op 250,- zat. een aantal keren gebeld met essent om te vragen waar de hoge kosten vandaan kwamen. we moesten ons niet te veel van de verbruiksmanager aantrekken werd er gezegt zou wel meevallen met de afrekening. nou mooi niet dus. moesten bijna 1500,- euro bij betalen. op de eindafrekening stond een erg hoog bedrag bij de netwerkkosten. nu blijkt dat we een aansluiting hebben van 3x 35 amp ipv de gewone 3x 25 amp. dit scheelt 600,- euro op jaarbasis. als iemand ons dit nu vorig jaar al had gemeld hadden we toen al actie kunnen ondernemen. maar nergens blijkt uit dat we zo'n zware aansluiting hebben zelfs niet op het contract. we voelen ons belaserd. wij vinden dat essent/enexis dit aan ons hadden moeten melden toen we een gewone woonhuisaansluiting bij hun hebben aangevraagd.

reactie essent moet bij enexis zijn en die leggen de verantwoording weer bij ons neer. schiet dus niet op. laat de geschillencommissie en advocaat dan maar een beslissing nemen.