Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alk
alk - 03-05-2012 18:40:16
Huishouden & Energie

Is Budget Energie betrouwbaar?

Ik heb mij op 16 april 2012 telefonisch aangemeld bij budget energie en kreeg vlak daarna een mail met mijn contract, de tarieven en algemene informatie.
ik werd gewezen op de afkoelingsperiode van 8 dagen waarbinnen ik de overeenkomst nog kon opzeggen.

volgens de algemene informatie en de mail zou ik na ongeveer 10 dagen na aanmelding een welkomstpakket per post ontvangen. ook na ongeveer 10 dagen na aanmelding zou budget energie de helft van het vastrecht van het eerste jaar in rekening brengen, binnen 2 weken hierna zou de definitieve overstap plaats vinden. een termijn dus van ongeveer 24 dagen.
genoemde termijn van 10 dagen is nu al met een week verstreken. vandaag maar eens met de klanten service gebeld. er bleek onder mijn klantnummer geen informatie te staan en ik zou dezelfde dag nog een mail met informatie ontvangen. ik krijg de indruk dat er niets met mijn aanmelding gedaan is, alsof budget energie mij vergeten is of dat ze hopeloos met hun werk achter liggen.
3 uur later nog eens gebeld, computerstoring zij de medewerker.
2 uur later weer gebeld. toen bleek dat de overstap nog veel langer gaat duren dan mij op 16 april telefonisch en per mail is verteld.

het blijkt dat er diverse stappen doorlopen moeten worden waarbij voor elke stap geen duidelijke termijnen nagekomen worden. het blijkt dus nog rustig maanden te kunnen uitlopen.
jammer, in het contract staat onder art. 2. ingangsmoment en looptijd overeenkomst, deze overeenkomst geldt vanaf heden.
vreemd, toen ik vorig jaar van nuon naar essent overstapte was alles binnen 2 weken na de afkoelingsperiode geregeld.

vraag 1, hebben andere mensen soortgelijke ervaringen met budget energie.
vraag 2, kan ik nu budget energie hun eigen termijnen niet nakomt, nog kosteloos van het contract afkomen.