Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ltmvz
ltmvz - 23-05-2012 23:12:41
Computers & Telefonie

Security.Hijack

10 dagen geleden werd ik opgeschrikt door een erg bedreigende overname van mijn computer. volgens mij heette het 'windows-be-on-guard' of zoiets en het ging gepaard met dreigementen van betalen en rechtsvervolging. na heel veel gedoe, want niets deed het meer, ook de antivirus-beveiliging niet (opstartscan voortijdig afgebroken), lukte het om dit vervelende verschijnsel kwijt te raken. ik weet niet meer of het via malware anti-malwarebytes (mbam) ging, of via super anti-spyware of emsisoft, maar alle onheil leek op een gegeven moment te zijn gekeerd.

maar vandaag deed ik nog eens een scan met mbam en toen bleken er toch nog weer 2 geïnfecteerde registersleutels te zijn met de naam 'security.hijack'. die kun je dan verwijderen, maar je moet wel opnieuw opstarten. dat heb ik dus gedaan, maar ook na deze procedure blijven deze infecties gewoon staan. omdat er een register-adres bij staat heb ik de sleutels zelf opgezocht om ze op die manier te verwijderen, maar hier komt de mededeling: "kan hklm\....\....\avastui.exe niet verwijderen: er is een fout opgetreden bij het verwijderen van de sleutel." vreemd dat de naam 'avast' er in zit, trouwens.

kan iemand mij een goede raad geven en ook vertellen of er nog steeds sprake is van een gevaarlijke toestand of niet? al een tijdje zijn er af en toe vreemde verschijnselen, dat er bijvoorbeeld nauwelijks gereageerd wordt op 'opdrachten'. ook enkele 'blauwe schermen'. maar iets later lijkt alles weer normaal. het probleem is dus: hoe deze 2 geïnfecteerde bestanden/registersleutels te verwijderen? want mbam zelf doet het dus niet.