Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pa
patio - 05-06-2012 20:10:52
Geldzaken & Recht

erven

Ouders hadden een vruchtgebruiktestament op elkaar. ze kopen een huis. vader overlijdt in 1999. moeder doet aangifte bij de belastingen. vult formulier in met opgave bezittingen en banksaldi. in brief staat als u voor een bepaalde datum niet van ons hoort dan beschouwen we de zaak als afgehandeld. niets meer vernomen daarna. moeder verkoopt haar huis, in 2006. de kinderen (erfgenamen)moeten daarv oor tekenen. moeder laat uit de opbrengst van het huis de erfenis van destijds (vader) afhandelen en aan de kinderen dat deel uitbetalen. het restant (haar deel) gaat naar moeder.
zij laat vervolgens een gewoon testament opmaken benoemt daarin zoon tot executeur. nu schenkt moeder de laatste paar jaar van haar leven af en toe aan 2 van haar 4 kinderen het schenkvrije bedrag € 5000,,--. wat is nu het legitieme portie evt. t.o.v. de andere 2 kinderen nu ze is overleden ? wanneer ontstaat legitieme portie ?
en komt de belasting nu toch nog terug op die aangifte bij overlijden van vader in 1999 ? hoewel deze afgedaan lijkt.
even ter aanvulling de erfenis (in 2006/van vader) viel onder de vrijstelling.
graag uw antwoord.