Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kriekra
kriekra - 27-06-2012 15:10:24
Huishouden & Energie

Afvoer steeds opnieuw verstopt?

Eind 2010 heb ik een ex-huurwoning gekocht van de woningbouwvereniging. al vrij snel kwam ik erachter dat de keukenafvoer was verstopt. eerst heb ik het zelf geprobeerd te ontstoppen met veel soda en kokend water, maar zonder resultaat. hierna gootsteenonstopper, en tenslotte met een onstoppingsveer. ook dit hielp niet. toen heb ik een onstoppingsbedrijf laten komen, en er bleek een enorme hoeveelheid vet in de afvoer te zitten. (aandenken van de vorige bewoners). ik heb de kosten van het onstoppen geprobeerd te verhalen op de woningbouwvereniging omdat ik dit een verborgen gebrek vond, maar kreeg 0 op rekest.
een paar maanden geleden begon de ellende weer, het water liep steeds langzamer weg, tot het uiteindeiljk uren duurde voordat het weg was gelopen. op een gegeven moment kwam het via de vaatwasser terug omhoog. weer geprobeerd met soda, daarna gootsteenonstopper, maar weer zonder resultaat. dus moest ik wéér een onstoppingsbedrijf laten komen. ik vroeg hem wat nu de oorszaak van de verstopping was, en volgens hem was het vet en zeepaanslag. volgens hem komt het vooral door de huidige generatie vaatwasmiddelen.
dit kan ik me bijna niet voorstellen, want zelf ben ik overdreven voorzichtig met vet en vuil door de afvoer spoelen. bv door pannen haal ik eest een prop keukenpapier tot het vet is geabsorbeerd voordat ik ze afspoel. 1 x per maand gooi ik soda en kokend water door alle afvoeren. de vaatwasser staat gemiddeld 1,5 x per week aan. ik ken mensen die het minder nauw nemen, vaker de vaatwasser hebben aanstaan en die al jaren in hun huis wonen en nog nooit een verstopping hebben gehad.
ik ben bang dat er iets anders aan de hand is, maar heb geen idee wat. heeft iemand een idee? ik heb geen zin om jaarlijks een onstoppingsbedrijf te laten komen.
alvast bedankt voor de suggesties.