Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
mailman - 05-08-2012 10:33:04
Geldzaken & Recht

Entree heffen voor een braderie?

Gisteren was ik in wahlwiller. er was een luikse markt in enkele woonstraten daar, het leek me wel leuk om er eens naartoe te gaan.

vooropgesteld: het gaat me niet om de 2 euro die men voor de entree vroeg. het gaat me erom: mogen ze die wel vragen?

het terrein waar de luikse markt dit weekend werd gehouden, is in principe ''openbare weg''. het zijn woonstraten. voor deze gelegenheid werden de straten afgesloten met dranghekken, en er stonden kassa's. voor een evenement als een luikse markt is een vergunning vereist. dat zijn de gegevens.

maar kan het juridisch wel door de beugel dat men met deze vergunning toestemming ''verwerft'' om met het afsluiten van die straten entree te heffen?

als een braderie binnen wordt georganiseerd, op een terrein dat van nature al geen deel uitmaakt van de openbare weg, dan is er niets tegen het heffen van entree. maar op de openbare weg ligt dat volgens mij anders.

wat moet worden verstaan onder ''openbare weg'', en kun je ten behoeve van een braderie het openbare karakter van die weg tijdelijk opgeheven krijgen, en daar vervolgens ''legitiem'' entree heffen?

ik heb niets aan antwoorden als ''ja, dat mag'' of ''nee, dat mag niet''. dus als je reageert, geef dan wel een argument erbij waarom dit volgens jouwel of niet mag.