Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
wienl - 16-08-2012 19:01:43
Auto & Vervoer

Auto verzekering bij botsing stoplicht oranje

Beste kassa discussie lezers,

ik heb een vraag over het stoppen bij het naderen van een stoplicht als het licht op oranje springt. van mijn rij-instructeur heb ik als vuistregels meegekregen, dat als je het stoplicht nadert en je kan nog 2 pijlen op het weg dek zien, dan moet je remmen.

nu is mij het volgende vandaag overkomen. ik nader het stoplicht met ongeveer 70 km per uur en ik zie nog het stoplicht op oranje springen. dus ik begon met remmen. en kwam voor de streep tot stilstand. een vrachtwagen die 7 a 10 meter achter mij reed zag ik in de binnenspiegel en mijn hart stond werkelijk waar stil. de vrachtwagen zag ik nog steeds met volle vaart op me afrijden. hij had verwacht dat ik door zou rijden en begon te toeteren en maakte met volle vaart een slinger beweging om me heen. ik kon gelukkig nog op tijd naar rechts rijden, zodat ie mij niet kon raken. toen het licht op rood stond reed ie in volle vaart door, zonder iets af te remmen.

nu is het met een sisser afgelopen... maar de schrik zat er goed in. wat als het raak was, hoe zit het dan met de auto verzekering? (heb alles in 1) als ik vol werd geraakt van achteren. het lijkt mij dat het niet mijn schuld zal zijn... maar dan nog...

kan iemand mij misschien hierover meer vertellen? wat doen jullie bij oranje licht.. het is en blijft lastig.

alvast bedankt voor jullie feedback :)