Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
petranny - 30-09-2012 19:44:58
Voeding & Gezondheid

Begrafeniskosten

Geachte dame of heer,

in december 2001 overleed mijn vader en is op een rooms katholiek kerkhof begraven. bij deze begrafenis is destijds door de parochie een akte opgemaakt. de bedoeling was om in dit graf later ook mijn moeder te begraven. voor het grafrecht van 20 jaar en een dubbel graf is destijds 1250 gulden betaald.

enkele maanden geleden is ook mijn moeder overleden. zij is, zoals destijds is afgesproken bij mijn vader in het graf gelegd. hiervan ontvingen wij onlangs de afrekening.
wij hebben nu een verschil van mening over deze factuur.

1. moeten wij nu weer grafrechten voor mijn moeder betalen (11 jaar à € 33,75 per jaar)? we hebben toch al voor 20 jaar en een dubbel graf betaald!

2. er worden nu ook onderhoudskosten voor het kerkhof gerekend (20 jaar à € 23,80 per jaar). hiervan was in 2001 geen sprake. de parochie beroept zich thans op de hedendaagse richtlijnen van het bisdom. is dit juist en kan dit zomaar?

bij voorbaat dank voor uw antwoorden.

met vriendelijke groeten,