Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dirkjeanna_1
dirkjeanna_1 - 27-10-2012 00:26:03
Computers & Telefonie

Fotosite Smile haalt ongevraagd foto’s van mijn computer.

Ik heb al jaren foto’s staan op webshots, deels publiek en deels privé.
nu is deze site bezig over te gaan in een andere site met de naam smile en een heel andere opzet.
vervelend, want mijn albums die ik voor publiek toegankelijk wilde hebben worden nu allemaal privé (je kunt vrienden uitnodigen).

maar nietsvermoedend schreef ik in voor smile (gewoon één keer inloggen met oude inlogcodes), klikte het vakje me aan en wat bleek? ze hadden ongevraagd mijn computer geplunderd en enorme hoeveelheden foto’s geplaatst, wel privé (ontoegankelijk voor publiek) dus.
ik schrok enorm van deze brutaliteit en zocht naar mogelijkheden om mijn foto’s te verwijderen, maar heb geen manier gevonden. er is wel een soort ‘manager’, desktop geheten, vervanger van de oude webshots desktop, maar daarmee kan ik niet eens bij mijn foto’s komen!

ik kan wel, gewoon ingelogd, op de oude webshot site al mijn albums deleten, maar daar schiet ik niets mee op, omdat smile dus gewoon foto’s van mijn computer pikt!

ik heb gemaild hoe ik die foto’s kan deleten en kreeg direct een antwoordmail met het bericht dat door alle drukte een antwoord even op zich kan laten wachten.

ik wil zo snel mogelijk mijn foto’s daar weg hebben, omdat ik die hele site niet vertrouw.

heet zoiets niet gewoon hacken? ik ben echt verbijsterd hierdoor.

heeft iemand dit ook meegemaakt en een oplossing gevonden?