Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ir
ireneruiter57 - 30-10-2012 12:10:18
Voeding & Gezondheid

Eigen bijdrage spoedeisende hulp

In het item over een eigen bijdrage voor de spoedeisende hulp wordt een totaal verkeerd beeld geschetst. het is zeker zo dat het grootste deel van de bezoeken aan de eerste hulp onterecht is en dat de kosten gigantisch zijn, maar die kosten worden vergeleken met een bezoek aan de huisarts tussen 8 en 5 overdag van 9 euro!
een bezoek aan de huisartsenpost (vaak ook in het ziekenhuis) is ook in heel veel gevallen onterecht en dat kost echt geen 9 euro, maar ook een veelvoud daarvan!

mijns inziens zijn er een aantal maatregelen nodig: de mensen moeten allereerst meer bewust worden gemaakt van de kosten die een bezoek aan eerste hulp of huisartsenpost met zich mee brengen, ze moeten leren wat spoedeisende zaken kunnen zijn en een kleine vaste bijdrage voor hulp buiten de normale tijden zou toch een drempel kunnen zijn om niet zomaar te gaan. als hun gezondheid zo belangrijk is als ze altijd zeggen dan kan een kleine bedrag geen beletsel zijn om toch een dokter te bezoeken.

veel mensen roepen dat ze al zoveel ziektekostenpremie betalen en zien dat als een abonnement om verder overal gratis van te profiteren; ze menen dan overal recht op te hebben. ze begrijpen dus niet dat die verzekering is bedoeld voor kosten die echt door bijna niemand opgebracht kunnen worden, bijvoorbeeld als je geopereerd moet worden en lange tijd in het ziekenhuis komt te liggen voor tienduizenden euro's!