Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alexishoop
alexishoop - 07-12-2012 12:46:55
Geldzaken & Recht

drempelhulp gemeenschappelijke ruimte huren

Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor toegankelijkheid van een huurwoning in de gemeenschappelijke ruimte als het gaat om rolstoel geschikt te maken waar zowel huurwoningen als koopwoningen gebruik van zullen gaan maken?

de woningcorporatie stuurt ons naar de gemeente voor een wmo aanvraag, maar zo duur is de ingreep nu ook weer niet, hooguit 10 of 20 euro per woning en het gaat ook niet om een aanpassing aan het eigen woongedeelte maar aan een stuk eigendom van de corporatie en het woonblok is betiteld als 55plus woning maar diverse openbare ruimtes kennen wel hoge drempels van 15cm.

kan een wmo aanvraag ook collectief gedaan worden ? want dan zou een groter project wel interresant zijn, op de plekken waar nu wel een oprijplaat ligt zijn ook aan vervanging of herstel toe.

je zou toch zeggen dat dit iets is wat corporatie zou moeten onderhouden, zij zijn immers juridisch eigenaar?

anders krijg je rare situaties dat zodra de wmo aanvrager gaat verhuizen, hij of zij de drempels mee wil nemen.