Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
diemenees - 20-12-2012 10:13:14
Geldzaken & Recht

Vermogenstoetsing zorgtoeslag

Gaat weliswaar over toeslagen, maar wordt door belastingdienst geregeld.
het gaat mij specifiek om de vraag over hoe de vermogenstoets opgezet is voor de zorgtoeslag, die vanaf 1/1/13 gaat gelden. behalve dan dat je met een vermogen boven 80.000 eur er niet meer voor in aanmerking komt, heb ik weinig concreets kunnen vinden. bovendien ben ik nu in een ver buitenland, dus geen kranten e.d.
1.welke peildatum geldt voor deze toets?
2.hoe wordt hiervoor vermogen vastgesteld: net als in box 3 inkomstenbelasting of andere wijze? is er een vrijlating? tellen groene beleggingen wel of niet mee?
in mijn situatie is het zo, dat ik nog 2 (2,5) jaar tot aow/pensioen inga van zelf gespaard kapitaal leef-geen uitkering e.d. had daardoor voor de ib een laag inkomen en dus kreeg ik die toeslag. ik wil bekijken of het loont het nog uitstaand kapitaal wat te verkleinen, zodat ik dan net weer onder de grens kom.