Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ju
jungleboek - 02-01-2013 16:37:10
Geldzaken & Recht

Huis met illegaal dakterras gekocht: wie is verantwoordelijk?

Beste lezer, hier mijn roep om hulp, hopelijk kan jij hem beantwoorden.
de situatie is als volgt:

in 2009 heb ik een leuk appartementje gekocht. dit appartementje was niet heel groot, maar had wel een mooi dakterras, wat voor mij een doorslaggevende factor was om het te kopen. na wat onderhandelen hebben we het koopcontract ondertekend, waarin duidelijk vermeld staat dat het om een appartement met dakterras gaat.
een half jaar geleden kreeg ik echter een brief van de gemeente. uit de brief bleek dat mijn appartement geen vergunning heeft voor een dakterras, en dat mijn dakterras verwijderd dient te worden!
kennelijk had de verkoper destijds het dakterras gebouwd, zonder de benodigde vergunningen te hebben. na wat onderzoek en navraag, bleek dat hij de aanvraagprocedure bij de gemeente wel had opgestart, maar omdat hij niet de benodigde handtekeningen (een “geen-bezwaar” handtekening van de buren is vereist) kreeg, had hij de aanvraagprocedure niet afgemaakt, en is hij gaan bouwen zonder vergunning. (waarschijnlijk met het idee: daar komen ze toch niet achter, en als ze er wel achter komen, dan heb ik het appartement toch al verkocht.)
nu zit ik dus met een hoop gedoe: als ik het dakterras wil behouden, moet ik een vergunning aanvragen bij de gemeente. om deze aanvraag goedgekeurd te krijgen, heb ik handtekeningen van de buren nodig. nu blijkt dat 1 buurman de handtekening niet wilt geven, wat dus inhoudt dat ik het bestaande dakterras moet verbouwen (lees: halveren) om toch een gedeelte van m’n dakterras te behouden. dit alles er van uitgaande dat de gemeente m’n vergunningsaanvraag zal goedkeuren, want zo niet, dan moet het hele dakterras weg.
in mijn ogen is het logisch dat de toenmalige verkoper verantwoordelijkheid moet dragen voor alle kosten (lege kosten van de vergunningsaanvraag, verbouwingskosten etc). hij weigert echter deze kosten te dragen, en nu zit ik met een dilemma: ga ik alles zelf betalen, of ga ik juridische maatregelen treffen om alle kosten op hem te verhalen? of is er nog een andere optie?
wie kan mij helpen?

vriendelijke groet.