Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

moeder56
moeder56 - 22-01-2013 12:05:36
Geldzaken & Recht

Onverzekerd/wanbetaler en zorgtoeslag

Onderstaand bericht kwam ik tijdens het surfen tegen.
uitstekende actie naar mijn mening.
zouden alleen wat mij betreft na 3 maanden al mogen starten, brengt waarschijnlijk toch minder mensen in de problemen.

inhouden zorgtoeslag

nieuwsbericht | 17-12-2012

vanaf 2013 start het college voor zorgverzekeringen (cvz) – in samenwerking met de belastingdienst en het centraal justitieel incassobureau – met het inhouden van de zorgtoeslag.

veel mensen vragen bij de belastingdienst zorgtoeslag aan. deze toeslag is bedoeld om een deel van de zorgpremie mee te betalen. het cjib mag - op basis van de zorgverzekeringswet en in opdracht van het college voor zorgverzekeringen - de zorgtoeslag inhouden.

zorgtoeslag wordt ingehouden

- omdat u uw zorgpremie langere tijd niet hebt betaald en uw zorgverzekeraar u daarom als wanbetaler heeft aangemeld bij het cvz óf
- omdat u geen verplichte zorgverzekering hebt afgesloten. het cvz heeft daarom ambtshalve een zorgverzekering voor u afgesloten.

de ingehouden zorgtoeslag wordt vervolgens gebruikt om een deel van de bestuursrechtelijke premie te voldoen.