Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ku
kuhn - 27-01-2013 11:57:18
Geldzaken & Recht

ouderen massaal in verzet

Wat is er nu aan de hand? hierbij één aspect:
bij mensen in loondienst en bij vele uitkeringen was tot 2012 dat de werkgever of de uitkeringsinstantie de inkomensafhankelijke zvw premie uitbetaalde aan de werknemer cq uitkeringsontvanger. over deze vergoeding moest je wel belasting betalen. over ouderdomspensioen, pre-pensioen, vut, en lijfrenten had je die belaste vergoeding niet. in het kader van het eenvoudiger maken van de loonstrook heeft men nu bedacht dat de werkgever deze vergoeding vanaf 2013 niet meer aan de werknemer betaald.
omdat de werknemer c.q. uitkeringsontvanger dan een belastingvoordeel zou verkrijgen heeft men de 1e schijf inkomstenbelasting van 1,95% verhoogd naar 5,85%. zo zou het netto loon neutraal blijven. helaas heeft men geen rekening gehouden met de pensioenen en lijfrenten.
dus alle mensen die zulke inkomsten in 2013 hebben zullen dus meer belasting betalen. en zo zijn nog meerdere aspecten te noemen waarbij de ouderen behoorlijk gedupeerd worden. ik vraag me alleen af of de media nu ook zo massaal op deze intems springt als toen bij de inkomenafhankelijke zorgpremies waarbij de beter bedeelden behoorlijk last hadden. met steun van de media was het snel afgelopen met deze regeling.
groetjes