Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
lonneke2013 - 30-03-2013 22:23:06
Voeding & Gezondheid

Gyno-Daktarin vaginale schimmelinfectie

Beste lezers,

ten einde raad stel ik hier mijn vraag: moet je betalen voor gyno-daktarin of wordt het vergoedt?
zo'n twee keer per jaar heb ik een schimmelinfectie en gebruik hiervoor gyno-daktarin, dat zijn capsules (3x400mg of 1x1200mg) om vaginaal in te brengen. ik hoef hier nooit voor te betalen.
bij mijn vorige huisartsen belde ik op voor een afspraak en vertelde de assistent dat zij het recept naar de apotheek stuurde. ik kon het zo ophalen, hoefde er dus ook niet voor naar de huisarts voor een gesprek.
bij mijn huidige huisarts en apotheek hoefde ik hier ook geen gesprek met de huisarts voor, de assistent vertelde mij dat gyno-daktarin zonder recept te verkrijgen is. dat je hier geen recept meer voor krijgt. ik kan het gewoon kopen bij de drogist en apotheek. ik ging dus naar de apotheek, bleek alleen dat ik er e19,05 voor moest betalen. dat deed ik niet meteen, ik ging eerst naar de huisartsassistente en die belde met de apotheek. ze vertelde dat ik de zalf gewoon kon kopen (maar die wil ik niet) en de capsules zonder recept van de huisarts kan krijgen. aangekomen bij de apotheek moest ik toch betalen, dus dat deed ik. ik was wel verdrietig en geraakt, want ik heb het bij mijn vorige 2 apotheken zo meegekregen. die 19 euro is voor mij namelijk een week eten.

nou is mijn vraag dus: hoor je dit gewoon vergoed te krijgen? of moet je een recept van de huisarts?
of is er iets veranderd, waardoor de gyno-daktarin niet meer wordt vergoedt, maar dat je het zelf moet betalen?
ik snap niet waarom het nu zo loopt.

wie weet kan iemand mij hier iets zinnigs over zeggen, want bij de apotheek en huisarts kom ik niet verder.
ik ben aanvullend verzekerd, en daarin is niets veranderd.

alvast hartelijk dank voor uw tip,

groeten, lonneke.