Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
loading... - 24-06-2013 17:16:35
Geldzaken & Recht

Helft stalgeld terug bij vertrek op helft van de maand?

Hallo leden,

ik vroeg mij het volgende af:

ik ben op de helft van de maand bij een manege weggaan met mijn eigen paard. ik heb 4 dagen vantevoren telefonisch met de manege eigenaar besproken of het mogelijk is dat ik de helft van mijn stalgeld terug krijg omdat ik ook op precies de helft van de maand wilde vertrekken. er is toen gezegd normaal gesproken doen maneges dat niet maar ik zal even nakijken of je betaald hebt en dan is dat voor mij niet zo'n probleem. toen heb ik ook pas gezegd oke dan kom ik hem bij deze dan en dan ophalen. hij zegt nu dat hij zich niet herinnert dat we die afspraak hebben gemaakt en dat hij heeft gezegd dat hij zou nakijken of dat wettelijk moest en kon en niet dat hij zou nakijken of ik wel had betaald terwijl hij toch echt had toegezegd de helft terug te geven. hij zegt nu ook dat er in een of andere wet staat dat hij het wettelijk gezien dus niet terug hoeft te geven ongeacht of wij daar afspraken over hebben gemaakt. als dat zo is heb ik geen poot om op te staan. maar ik wil dus weten of die wet echt bestaat. ik hoor namelijk van hem dat ik hem eigenlijk nog een halve maand schuldig ben omdat ik op de helft ook pas heb laten weten dat ik wilde gaan en ik een maand vantevoren op had moeten zeggen. anderen zeggen, nee die wet bestaat niet en als je geen contract hebt getekend met hem moet hij jou de helft terug geven. aangezien ik geen contract bij die manege heb ondertekend en dus nergens mee in heb gestemd denk ik ook dat hij mij gewoon de helft terug moet betalen.

graag hoor ik hoe het nu wettelijk gezien precies zit.

als je iets niet begrijpt of nog andere vragen hebt over dit verhaal stel ze ik wil heel graag weten of ik hie werk van kan maken.