Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
janboezeroen - 23-09-2013 23:19:09
Garantie & Verzekeringen

incontinentiemateriaal,zorgverzekeraar,eigen risico

Mijn zorgverzekeraar heeft een contract afgesloten met een leverancier/groothandel in incontinentiemateriaal om een dagprijs voor zijn klanten te betalen. zij berekenen dit door als eigen risico. omdat dit niet vooraf bekend werd gemaakt werd mij dit pas na diverse rekeningen die ik gestorneerd heb omdat ik niet wist waar de rekeningen betrekking op hadden. pas eind april gaven zij mij daar uitleg over. de dagprijs was eerst 62 cent per dag maar mijn laatste bestelling in april werd die 1 euro 71 cent per dag. omdat ik goddank een restitutiepolis heb bestel ik nu bij de webwinkel en betaal circa 33 euro per 2 maanden.
mijn vraag is zijn er meer met dit probleem (het is niet leuk om toe te geven dat je luiers nodig hebt) en heeft een zorgverzekeraar het recht dit contract af te sluiten en als eigen risico te declareren. op 25 februari 2013 heb ik voor het eerst dit jaar een levering via de apotheek gekregen en in april kreeg ik voor het eerst een rekening voor de maand januari zodat ik niet eerder van dit voor de groothandel lucratieve contract afwist.
neem toch aan dat ik niet de enige ben die veel duurder uit is met dit waanzinnige contract en in mijn geval betaal ik alles zelf en kon dit dus makkelijk berekenen.
iedereen schreewt dat de zorgkosten de pan uitrijzen maar mijn zorgverzekering heeft mensen in dienst die niet kunnnen rekenen en geld uitdelen, tot maart j.l.
mochten ze altijd het dag tarief rekenen en daarna alleen bij levering maar dat was geen probleem voor hen het profiel werd gewoon verhoogd van met kostenplaatje cent per dag naar profiel met kostenplaatje van 1 euro en 71 cent per dag.
vrees het ergste als de thuiszorg naar de zorgverzekeraar gaat rijzen de kosten echt de pan uit en krijgen mensen die het nodig hebben niets meer.
een zorgverzekeraar is tenslotte in de eerste plaats verzekeraar en wil winst maken.