Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
royhelgering - 28-09-2013 12:03:48
Geldzaken & Recht

verkeerscontrole

Geachte heer/mevrouw,

graag zou ik van u een antwoord willen ontvangen aangaande de volgende vraag.

vorige maand heb ik bij een verkeerscontrole een boete gekregen, voor het feit dat ik mijn kentekenpapieren van mijn auto niet bij mij had. ik heb de desbetreffende polieagente verzocht, ook omdat ik nog geen kilometer van mijn huis vandaan was deze te gaan halen en het te tonen. zij ging daar onverbiddelijk niet in mee. via een betrouwbare bron heb ik vernomen dat deze controle onderdeel was van een examen van de politie beambte. uiteraard zal het terecht zijn dat ik deze boete kreeg, maar wat ik uit de betrouwbare bron vernam is dat degene die examen doet alle mogelijkheden langs moet gaan om uiteindelijk een boete uit te kunnen schrijven. als voorbeeld noem ik dat ik ook mijn ruitenproeier moest laten werken (welke het overigens goed deed). als zou blijken dat deze niet werkte zou daar zelfs een boete uitgeschreven voor worden door de examenkandidaat. puur omdat zij moet laten zien dat zij weet hoe een boete gegeven kan worden.

ik vind dit echt te ver gaan om burgers op deze manier te gaan bekeuren. ik heb alle begrip voor een examenkandidaat, maar dit vind ik echt de limit.

ik heb inmiddels deze boete ontvangen, de somma van 45,00 euro met daarbij de verhoging van administratiekosten van 7,00 euro. ook dit vind ik een ongepaste zaak. het feit dat ik een boete krijg oke, maar dat ik dan ook nog administratiekosten moet betalen vind ik te gek voor woorden.

ik hoop dat u mijn vraag in behandeling wilt nemen en u mij hierover wilt informeren hoe ik verder hier mee om moet gaan.

met vriendelijke groeten,

roy [edit redactie]