Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
diana tullemans - 09-10-2013 16:13:40
Geldzaken & Recht

Prijsverhoging De Ruijter anijs toegestaan?

Al ruim 25 jaar koop ik de ruijter anijsblokjes en deze kostten de laatste keer 0,88 euro per 150 gram. nu zijn deze vervangen door de ruijter staafjes anijspoeder en deze kosten 1,49 euro per 76 gram! d.w.z. als ik dit omreken p/100 gram dat de blokjes 0,58 euro kostten en nu de poeder 1,98! een zeer royale prijsverhoging!
ik heb deze vraag al voorgelegd aan de ruijter en daar kreeg ik het volgende antwoord:de ruijter anijsblokjes zijn sinds 1928 onderdeel geweest van ons assortiment. sindsdien is de productiemethode nauwelijks veranderd. in de afgelopen jaren is de oude anijsblokjesmachine draaiende gehouden maar helaas kunnen we door slijtage en het ontbreken van de juiste onderdelen de levensduur van deze machine niet meer verlengen.
we zijn op zoek gegaan naar een passend alternatief en hebben deze gevonden in de vorm van anijsstaafjes; staafjes gevuld met anijspoeder.

de verpakking en toepassing van anijsstaafjes zijn anders dan die van anijsblokjes maar het resultaat is hetzelfde: een beker warme, vertrouwde anijsmelk van de ruijter.
het voordeel van anijspoeder is dat het wat beter en sneller mengt in de warme melk dan anijsblokjes. daarnaast is het anijspoeder apart verpakt in staafjes waardoor de smaak beter gewaarborgd wordt en het makkelijker op te bergen is.

het einde van de levensduur van onze anijsblokjesmachine en het vinden van de genoemde oplossing resulteert in een stijging van de kostprijs, die opgebouwd is uit de kosten voor zaken zoals grondstof, arbeid, energie, verpakking en transport. we zijn genoodzaakt om deze kosten door te berekenen in de verkoopprijs van onze producten aan onze retailpartners (de winkeliers).
de uiteindelijke prijs die u als consument betaalt voor een product in de winkel, wordt door de betreffende winkelier of de organisatie waarbij deze is aangesloten, bepaald.

kan en mag dit zomaar?