Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ew
ew - 14-10-2013 10:06:46
Geldzaken & Recht

Woningbouw Verbiedt gashaard/geiser..

Graag leg ik jullie het volgende probleem voor. hopende op wat advies:

wij huren al 27 jaar een woning van een wbv. het betreft een kleine woning van max 50m2. van de wbv hebben wij een geiser waar maandelijks servicekosten voor worden berekend.(€4.50pm) de woning heeft een rookafvoerkanaal voor een gashaard. de gashaard is eigendom van de huurder zelf.hiermee verwarmen wij de woning. jaarlijks laat de wbv het rookafvoerkanaal schoonmaken. ook geeft de plaatsing schade aan de woning. hier krijgen wij geen vergoeding voor.

als er ook maar lichtjes word tegengestribbeld dreigt de wbv met de rechter..

graag zouden wij wat advies willen ontvangen van jullie.

wat zijn onze rechten.?
wij zijn niet direct tegen de installatie maar vinden de voorwaarden niet netjes..
eigenlijk zouden onze woningen worden gesloopt. maar gezien de huidige recessie is hier door de wbv van af gezien. de woningen hebben een lage huur. (€270 voor ons)
nu heeft de wbv zonder vooraankondiging,zonder overleg met de bowoners/huurders of bewonerscommissie het gebruiken van open branders in de vorm van geiser of gashaard verboden. tevens zijn de huurders verplicht om een hr ketel en cv installatie te huren tegen een kostprijs van €40 pm. de cv installatie bestaat uit 4 radiators. behoorlijke overkill voor deze kleine woning. de huur van de hr ketel en cv worden berekend in de kale huur waardoor de huur hiervan mee groeit met de verhogingen. de wbv zet de complete installatie neer als woonverbetering. hierdoor kan de huur van de woningen meer groeien. maar de berekening van de woonoppervlak word kleiner door de radiators.
de woningbouw geeft als reden aan dat het uit veiligheidsoverweging verplicht word en schermt met de jaarlijkse slachtoffers van koolmonoxide. op zich natuurlijk een mooi streven om dit te bewaken vanuit de wbv.

toch zijn er wel wat zaken die ons bezig houden:

de overkil van radiators, het verbieden van een gashaard.(kan dit zomaar),het waardeloos worden van de gashaard,de huur van de volledige installatie mee nemen in de kale huur.