Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hj
hju - 18-10-2013 09:08:45
Geldzaken & Recht

afstand doen erfenis

Beste mensen,

ik hoop dat hier een persoon te vinden die een ogenschijnlijke makkelijke vraag voor mij zou kunnen beantwoorden.

10 jaar geleden is mijn vader overleden. vast gelegd is dat mijn moeder als langslevende alles van mijn vader erft (geld/huis) en ergens heb ik een handtekening gezet dat mijn moeder het huis mag blijven gebruiken.

moeder gaat echter volgend jaar in gemeenschap van goederen hertrouwen met een man die mij niet ligt. dit laatste leidt veelal tot conflicten en draait altijd weer uit op geld/erfenis etc etc. ik wordt er nml door de nieuwe vriend van moeder ervan beticht uit te zijn op vaders/moeders erfenis/geld.

helaas kan ik mijn moeder niet overtuigen van mijn goede bedoelingen (advisering), hoe hard ik ook mijn best doe om mijn visie uit te leggen.

nu wilde ik eigenlijk het ultieme doen om het hen duidelijk te maken en wel al bij voorbaat afstand doen van mijn erfenis (zowel kindsdeel vader alsook kindsdeel van mijn moeder). ik begrijp alleen op het internet dat dit zo bij voorbaat niet bij notariele acte kan. ik zou pas van alles afstand kunnen doen als mijn moeder zou overlijden?

wie weet een rechtsgeldige mogelijkheid om toch deze afstand juridisch vast te laten leggen?