Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sh
sherry28 - 26-10-2013 16:55:14
Geldzaken & Recht

Oplichting Alektum Incasso B.V.

Beste,

ik heb onlangs een brief van alektum incasso ontvangen, waarin zij aangeven dat wij via courluxe een onderbroek ofzo besteld hebben en omdat betaling is uitgebleven zij het overhandigd hebben aan alektum.
wij hebben nog nooit van courlux gehoord en zeker geen onderbroek besteld noch ontvangen. ik heb meerdere malen met alektum gemaild en aangegeven dat ik bewijs wil d.m.v. van een schriftelijke overeenkomst of voicelog dat wij iets via courluxe besteld hebben. tot op heden hebben zij allen een aantal standaard brieven geleverd waarin wordt gevraagd of wij tevreden zijn met de geleverde producten.
ik heb alektum gemaild dat ik aangifte heb gedaan van oplichting, hun reactie daarop is dat zij mijn toestemming willen zodat zij kunnen kijken of met mij ip adres iets besteld is (misschien ben ik er een leek in maar daar heb ik nog nooit van gehoord). ik heb daarop geantwoord dat ik hun geen toestemming geef en dat ik het niet vertrouw, nou gelijk twee dagen later krijg ik een brief dat zij voor het geincasseerde bedrag van van 43,96, wat zij tot op heden nog niet ontvangen hebben van mij ons gaan dagvaardigen en dat het voor de rechter laten komen.

nou is mij vraag, hebben zij dit recht om te doen of is dit oplichting? en komt het daadwerkelijk ook voor de rechter of doen ze geen moeite voor zo een laag bedrag.

alvast bedankt

mvg sharon