Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sn
snahedlo - 30-11-2013 14:23:40
Geldzaken & Recht

onterechte bekeuring


op 25 september 2013 kregen wij een bekeuring/overtreding binnen, volgens de bekeuring ging het om een overtreding op 27 augustus 2013 in amsterdam.
wij hebben hierop protest aangetekend, omdat wij van 25 augustus tot en met 1 september op rhodos griekenland op vakantie waren en onze huissleutels, met daaraan de autosleutels meehadden.
ook onze thuiswonende zoon, was ten tijde van de overtreding op vakantie in italië.
ik heb verscheidene keren gebeld, omdat ik de foto wil hebben, waarop zou staan dat het om ons voertuig zou gaan.
op de beschikking staat namelijk een fotofilmnummer, met daaronder de tekst: “alleen wanneer hierboven een fotofilmnummer is vermeld, is er een foto beschikbaar”
het blijkt dat ze me geen foto kunnen laten zien, waarop de overtreding is vastgelegd.

degene die de overtreding heeft uitgeschreven, schijnt “gezien” te hebben, dat het om ons voertuig zou gaan.

ik heb moeten bewijzen, dat wij op vakantie waren naar rhodos, wat ik ook kon aantonen dmv boeking en factuur bij sunweb.
vandaag echter kregen wij bericht dat wij wel de bekeuring van 137,00 moeten betalen, omdat de verbalisant het visueel heeft waargenomen en de kenmerkende gegevens van het voertuig overeen zouden komen met ons voertuig. omtrent de bewijsvoering,( wat ik uiteraard geen bewijsvoering vindt, want iedereen kan gegevens van een voertuig opvragen bij de rdw),verwijst de officier van justitie naar de bijlage en verklaart de officier van justitie het beroep ongegrond.


zij moeten mij dan toch de foto kunnen tonen?

moet ik nu wel alvast betalen, of krijg ik het bedrag dan niet meer terug?