Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bn
bnboer - 25-12-2013 23:08:38
Huishouden & Energie

hoe kan ik het zuinigste verwarmen

Uiteraard wil ik ook zo zuinig mogelijk mijn huis verwarmen maar ik kom er maar niet achter hoe ik dit beste kan aanpakken.

ik zal de situatie beschrijven:
begane grond:
-bijkeuken, vloerverwarming ( hier hangt de cv)
- wc, vloerverwarming
- entree, vloerverwarming
- woonkamer met open keuken wordt verwarmt door middel van vloerverwarming en pelletkachel. de pelletkachel gaat nu s morgen en s avonds aan om de kamer aangenaam warm te krijgen. meestal is het s morgens rond 18 graden en verwarm ik tot 21.

eerste verdieping:
-ruime overloop, met 1 radiator
- 2 slaapkamers, beide radiator
- badkamer met vloerverwarming en radiator.

overdag zijn ben ik veel thuis met baby. veelal alleen beneden. het hoeft boven niet echt warm te zijn.

omdat wij een pelletkachel hebben is de thermostaat in de woonkamer vervangen door een draadloze thermostaat, deze staat nu in de badkamer.

nu wil ik proberen om wat zuiniger te gaan stoken omdat ik 2500m3 toch wat veel vindt. bij de herhaling van kassa groen zag ik de cv dokter die uitlegdde dat je de thermostaat s nachts wel degelijk lager moet zetten. en de kranen in de ruimte waar de thermostaat helemaal open.

de thermostaat heb ik nu overdag op 18 gezet en s nachts op 15. maar nu is het in de badkamer dus ruim 23 graden. heeft iemand een idee hoe dit kan? of andere adviezen om zuiniger te stoken?