Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

al
alrik - 08-01-2014 15:58:47
Voeding & Gezondheid

Eigen risico voor trekken verstandskies

Ongeveer een half jaar geleden heb ik in het ziekenhuis een verstandskies laten trekken. hiervoor had ik een verwijzing van de tandarts die dit niet aandurfde.
nu blijkt dit onder het eigen risico te vallen en zit ik met een dikke rekening waar ik het eigenlijk niet mee eens ben, omdat:

de afgesloten zorgverzekering ditzo, vergoed mij 100% tandheelkundige hulp (ook chirurgisch) tot €500.
maar... omdat het ziekenhuis dit declareert als ziekenhuiszorg en geen tandheelkundige zorg valt het niet onder deze vergoeding.

de zorgverzekeraar zegt het alleen te kunnen vergoeden als het als tandheelkundige zorg gedeclareerd zou worden. en het ziekenhuis zegt dit niet te mogen doen, aangezien ze dan fraude zouden plegen.

zelf krijg ik het idee dat de verzekering zoekt naar de mazen in de wet, om zelf zo weinig mogelijk te hoeven vergoeden.

hoe zit dit nou precies en wat kan ik hier nog mee?
mijn standpunt is namelijk; dat ik tandheelkundige zorg heb ontvangen en dit volledig vergoed zou moeten worden (zonder eigen risico), ongeacht de locatie of de opleiding van het uitvoerende personeel.

ben erg benieuwd naar jullie insteek.