Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

es
essie02 - 08-01-2014 22:55:26
Geldzaken & Recht

Terugkeer na ouderschapsverlof

Situatie: persoon met vast contract voor 2 dagen per week wil na een jaar ouderschapsverlof (een jaar lang 1 dag per week gewerkt) weer voor 2 dagen aan de slag bij dezelfde werkgever.
werkgever wil de eerste dag zo laten als het was, maar de tweede dag deze persoon als oproepkracht laten werken voor 6 maanden (wel met mondelinge toezegging dat deze dag elke week ingevuld kan worden voor 6 maanden, en dat daarna de situatie opnieuw bekeken wordt). voor deze 2e dag zou dan maandelijks vakantiegeld/atv uitbetaald worden (all-in loon).

wat zijn de gevolgen als zij hiermee akkoord gaat? kan zij na deze periode makkelijker "eruit gewerkt" worden? heeft zij na deze periode geen recht meer op de 2 dagen, maar slechts op 1 dag? hoe zit het met pensioenopbouw? wat zijn de gevolgen bij ziekte?

voor haar m.i. geen voordelen, maar zijn er voordelen voor de werkgever? doet zij er verstandig aan om te eisen dat de situatie bij het oude blijft? (staat zij in haar recht?).