Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ki
kippendief - 22-01-2014 14:17:22
Vakantie & Reizen

Toeristenbelasting

N.a.v. een artikel op een plaatselijke website heino-online kwam ik een verhaal tegen over teveel vangen van toeristenbelasting. het bungalowopark landgoed old heino waar het in het artikel om gaat meldt steeds op vakantieveiling dat de bezoekers 1,25 euro pp pn aan toeristenbelasting moeten betalen. maar de gemeente rekent maar 70 euro cent is pp pn en dat is 55 cent minder. als je op vakantie gaat dan check je toch niet of de toeristenbelasting die ergens gevraagd wordt in overeen stemming is met wat een gemeente rekent. in dit geval zit wordt er 55 euro cent verschil en het is geen geen klein parkje. dat tikt toch meegenomen door het park.
zelf hebben we met plezier in een huisje daar gezeten en ik weet echter niet meer hoeveel wij betaald hebben.
ik heb daarom drie vragen die zo blijven hangen:
ik ben eigenlijk wel benieuwd of u kijkt bij de vakantiegemeente of u wel hetzelfde bedrag betaald aan belasting ten opzichte van de verhurende partij.
kan je je geld terugvragen als je teveel betaald heb?
wie controleert dit eigenlijk, nu staat er een naam van een notaris onder bij vakantieveiling.nl want kennelijk is de controle geen stuiver waard.
denk niet dat vakantieveiling alles wat zo voorbij komt controleerd.