Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

je
jeroenn - 16-02-2014 13:19:18
Geldzaken & Recht

Volkskrant incasseert vaker dan eens per maand

Na een analyse van het incassogedrag van de volkskrant blijkt, dat mijn abonnementsgeld vaker dan eens per maand wordt geincasseerd.
ik heb een overeenkomst met de volkkrant dat een maandabonnement 25 leveringsdagen inhoudt (op zondagen wordt niet bezorgd). bij de volkskrant duurt een maand dus 7/6 x 25 dagen = 29,2 dagen. zelfs als ik de nationale feestdagen aftrek kom ik toch echt op gemiddeld 30 dagen per maand.
maar de praktijk is nog wat dramatischer. de incasso's vinden niet plaats na 29,2 dagen, maar na 26,6 dagen (gemiddeld over 8 maanden). al met al betaal ik dus meer dan 10% per maand te veel.
ik heb het gevoel dat dit voor alle abonnee's geldt, ook die van trouw en de ad, die immers door dezelfde persgroep nederland worden uitgegeven.
klopt dat?
ik heb dit al bij de klantenservice aangekaart, maar na toezending van de voorwaarden, krijg ik verder geen reactie meer. volgens mijn contact bij de consumentenbond is de enige juridische optie de gang naar de rechter, wat voor het relatief geringe individuele belang natuurlijk niet zinvol is.
wat valt hier verder nog aan te doen?