Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

domasi
domasi - 03-04-2014 00:10:41
Geldzaken & Recht

Dierenarts consult

Onlangs moest ik met spoed met mijn hond naar een dierenarts.
ten eerste belde ik met mijn eigen dierenarts het was al na 20.00 uur.
ik kon nog terecht want hij vond het ook wel spoed.
ik vroeg hem wat het consult was, was dit nu € 30 of € 50.
nee, vertelde hij me het is nu avond en dan geldt het avondtarief.
op mijn vraag wat het avondtarief dan was vertelde hij me dat dit € 80 was.
omdat ik echt met mijn hond naar de dierenarts moest met spoed had ik vrij weinig keuze, dus in de auto gesprongen met mijn hond en naar hem toe.
begrijp me niet verkeerd mijn dierenarts is een heel kundig en deskundige persoon, daar wil ik niets verkeerd over zeggen.
in totaal ben ik een half uurtje in zijn praktijk geweest met mijn hond, diagnose gesteld, hond 2 spuiten gekregen, uitleg gekregen, zoals al gezegd hij is een bekwaam dierenarts.
maar na dat half uurtje was is € 117,08 kwijt en daar wringt toch mijn schoen en hierover wil ik een vraag stellen.
het is blijkbaar zo dat een consult van een dierenarts nog hoger is dan van een huisarts, dan valt me toch niks meer in, waar gaat het nog over.
is het zo dat een dierenarts hun eigen tarieven mogen maken, als dat zo is dan swingen de prijzen inderdaad lekker de pan uit, half uurtje werken en ruim 100 euro verdienen.
ja, ik weet die man heeft ook zijn kosten, de tijd, de elektra, de medicatie, de ruimte waar de medische handelingen plaats vinden en alles wat er bij hoort.
ik verdien zelf niet slecht maar ruim 100 euro in een half uur dat red ik echt niet.
maar als hun een vrije keuze hebben in het bepalen van consult kosten dan vind ik eigenlijk dat daar eens een discussie over gevoerd moet worden of in de uitzending of in de tweede kamer, zodat er bindende richtlijnen komen.
wie vindt ook dat de consult prijzen veel te hoog zijn en wat zijn jullie ervaringen en wat is er aan te doen eventueel.