Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

roskam24
roskam24 - 09-05-2014 12:39:15
Auto & Vervoer

Nieuwe [edit redactie]organisatie: webuyanycar

Ik was online de mogelijkheden aan het vergelijken voor het verkopen van mijn auto. ik stuitte op webuyanycar.

de site ziet er mooi uit maar daar begint de misleiding al.

je vult je kenteken in om een taxatiebedrag te krijgen voor je auto. veel informatie kun je niet invullen dus de taxatie is eigenlijk uit de lucht gegrepen. pas als je een afspraak online hebt ingepland krijg je het taxatiebedrag in beeld. mij viel meteen op dat dit bedrag wel erg hoog was. een lokkertje dus.

je krijgt vervolgens een mailtje met het taxatiebedrag en de afspraak. hier staat in dat je het bedrag kunt verzilveren als je langs komt.

de taxatie is niet gratis als je de voorwaarden goed leest op de website. als ze je auto gaan taxeren om de echte verkoopprijs te bepalen dan ga je dus al kosten maken. vooraf kunnen ze niet zeggen hoeveel de taxatiekosten bedragen.

de kleine lettertjes zeggen (gekopieerd): "afhankelijk van de hoogte van de taxatie brengen wij taxatiekosten in rekening.". daar bovenop moet je ook transactiekosten betalen als ze je aan hun de auto verkoopt. 50 euro voor een auto tot 5000 euro en 75 euro voor een auto die meer waard is.

over de betaling zijn ze ook onduidelijk. op de website onder algemene voorwaarden staat:
5.3 onze standaard betalingsvoorwaarden maken gebruik van future dated faster payment (snelle betaling met tijdsbetaling), die normaal na 4 dagen op uw bankrekening wordt overgemaakt.
het mailtje die je ontvangt ter bevestiging zegt: de betaling wordt direct op uw bankrekening overgemaakt en we kunnen ervoor zorgen dat u de volgende dag al de betaling ontvangt.
let er op dat de algemene voorwaarden geldend zijn.

nog een punt uit de algemene voorwaarde:
3.1 elke waardebepaling die via onze website of per e-mail (online waardebepaling) wordt gegevens, is een waardebepaling op basis van de informatie over de auto die u ons verstrekt (auto) en niet een prijs die we bereid zijn om voor de auto te betalen.

mensen worden dus eerst misleid met een goede prijs. op het moment dat ze langs gaan om de auto te verkopen dan wijst men naar een echte taxatie. deze pakt heel anders uit. men moet vervolgens taxatiekosten betalen.

pas dus op voor webuyanycar