Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lapjeskat
lapjeskat - 24-05-2014 09:29:46
Geldzaken & Recht

kamergrootte verpleegtehuis

Het verpleegtehuis waar mijn hoogbejaarde vader al 6 jaar woont wordt een revalidatiecentrum. de meeste bewoners werden gedwongen te verhuizen naar een appartementencomplex. vanwege zijn hoge leeftijd mag vader blijven in het huidige tehuis. maar nu is het geval dat hij van zijn kamer af moest en is nu als enige bewoner verbannen naar een piepklein kamertje(lees bezemkast) de overige bewoners hebben wel een grote kamer.
zijn electrisch aangedreven rolstoel moet op de gang staan en de stoel bij zijn tafeltje kan er ook niet meer in. nachtkastje bij zijn bed moet overdag weg gezet worden. vader kan alleen nog maar voor- of achteruit rijden met de rolstoel. hij kan met geen mogelijkheid draaien. boven zijn bed hangt een kastje dat niet gebruikt kan worden omdat de papagaaistok aan zijn bed pal voor het deurje zit.
bezwaren van mij worden wel gehoord maar terzijde gelegd. er is toegezegd dat als er een grotere kamer vrijkomt vader daar dan als eerste recht op heeft. nu is er afgelopen week iemand overleden, maar ondanks de belofte is de grotere kamer niet aan mijn vader toegewezen. teamleider vond dat de kamer niet groter was. wij hebben die kamer opgemeten en die was echt groter.
nu is mijn vraag. is er een minimum afmeting waaraan een kamer moet voldoen. zijn er instanties waar ik mij klacht kwijt kan.