Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lievepoes
lievepoes - 17-06-2014 12:47:43
Computers & Telefonie

Wifi delen

Beste leden van het panel,

een paar dagen geleden kreeg ik een brief van kpn. bij deze internetprovider heb ik een glasvezelabonnement. zij schrijven dat zij van plan zijn het wifi netwerk open te stellen voor gratis gebruik voor iedereen, zoals thuis. dit onder de leuze "beetje delen=heleboel krijgen".
in deze brief wordt gesteld, dat zij tussen 23 juni -6 juli mijn aansluiting geschikt te zullen maken.
ik vraag mij af of ik dit moet laten doen. ik gebruik thuis een laptop. zelden neem ik deze ergens mee naar toe.
ik vraag mij af wat voor risico's er zijn als ik dit toesta en mijn aansluiting ga delen met willekeurige voorbijgangers. wat voor veiligheidsrisico's zijn er en beïnvloed dit ook de snelheid van mijn wifi.
ik ben toch al niet tevreden met kpn glasvezelaansluiting. er wordt veel belooft maar nakomen is een ander ding.
de beloofde snelheden worden bij lange na niet gehaald. ondanks klagen en hulp via kpn internet assistent wordt het niet beter. geen 100 mb waarvoor ik betaal maar slechts ca 30 mb. zowel upload als downloadsnelheid. ik weet ook wel dat de glasvezelkabel loopt tot de voordeur en dat de situatie in huis anders ligt. maar nu ook nog delen met een ander lijkt mij niet zo slim.
ik denk er dan ook over om over te stappen naar ziggo, die hier ter plaatse het kabelnet beheerd.
graag hoor ik uw mening .
hartelijke dank.