Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ke
kerstdag - 07-09-2014 17:49:09
Huishouden & Energie

Nefit Easy kamerthermostaat

Hallo. ik heb sinds 1 1/2 jaar een nefit trendline hangen. hierbij is de moduline 300 kamerthermostaat geleverd.
de aanschaf van een neftit easy leek mij aantrekkelijk en deze gekocht en geinstalleerd. het moet een zuinige thermostaat zijn maar? tot op heden ben ik daar nog niet van overtuigd.
bij de oude thermostaat waren er 3 opties. programma, handbediening en uit. bij de nieuwe ontbreekt de optie uit. als ik de thermostaat op programma zet, zal het water niet opwarmen. maar zodra het programma in de nacht gaat zal het water op worden gewarmd. zo ook op de handbediening. mag het groene blaadje wel op gaan lichten maar warmwater gaat aan en de ketel staat tussen de 50 en 60 graden.
inmiddels gebruikt de ketel ongeveer 5 m3 per week zonder dat er warm water gebruikt wordt.
dit was voorheen 1 m3 met douchen.
op de thermostaat kon je dan zien dat er een streep door de warmwaterkraan stand. ik ben een korte doucher maar dit is niet echt een besparing welke nefit beloofd.
wellicht doe ik iets fout en kunt u mij de oplossing geven.
hartelijk bedankt voor uw aandacht.