Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lu
lucky1983 - 10-11-2014 20:51:11
Huishouden & Energie

Houtworm als verborgen gebrek

Hallo,

we hebben sinds 3 maanden een huis in ons bezit. het huis is uit de jaren 50 en we hebben een bouwtechnische keuring laten uitvoeren. in deze keuring staat het volgende vermeld:
er zijn sporen gevonden van houtwormen in de trap(pen). geadviseerd wordt om dit de komende jaren nauwlettend te volgen en indien noodzakelijk (preventieve) maatregelen te nemen. bij twijfel direct specialistisch onderzoek uitvoeren.

hier hebben we niet direct aandacht aan geschonken en vonden dat er weinig tot geen belangrijkste aspecten uit dit onderzoek naar voren waren gekomen, want aan dit gebrek waren geen kosten verbonden, dat waren de eerste punten waar we naar gekeken hebben. en dit viel allemaal mee!

maar nu hebben we geklust en de trap opgeknapt en nu blijkt dat de houtworm erg actief is in de trap. hier zijn we niet van uit gegaan, omdat hierover ook niks is vermeld vanuit verkopers kant.

nu is de vraag of wij de verkopers nog aansprakelijk kunnen stellen voor de eventueel te maken kosten, want deze kunnen aardig op gaan lopen natuurlijk. we hebben ook een houten vloer op de 1e verdieping gelegd, wat ons nog meer zorgen baart.

we zien dat de verkopers op de hoogte zijn geweest van de houtworm, want we zien dat er actie is geweest om de houtworm te bestrijden, er zitten namelijk allemaal punaises in de trap aan de onderzijde, waarschijnlijk om de houtworm te vergassen, vermoeden we.

de vraag is dus in hoeverre de verkopers ons over de aard van het probleem hadden moeten inlichten, er is namelijk geen woord over gewisseld. wij beseffen ons dat we natuurlijk dieper hadden in moeten gaan op het feit dat dit geconstateerd is geworden door de inspecteur. maar hier waren wij niet mee bezig op dit moment en ook totaal niet op de hoogte van de eventuele kosten en problemen die een houtworm kan veroorzaken.

ik hoor graag van jullie en bedankt alvast voor de reacties!.

groetjes