Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

orgelmuts
orgelmuts - 04-12-2014 22:25:33
Computers & Telefonie

Geen internetaansluiting in huurhuis

Sinds 3 weken woon ik in een huurwoning van ymere.
voor die tijd woonde ik in een koopwoning en had ik internet, telefoon en tv bij ziggo.
voor mijn verhuizing heb ik bij ziggo geïnformeerd of ik mijn bundel mee kon verhuizen.
dat was geen probleem.
echter 2 dagen voor ik ging verhuizen vertelden ze mij dat het helaas niet mogelijk was, alleen maar tv en telefoon, maar geen internet, omdat er geen internetaansluiting is aangelegd op mijn adres.
dat moest ik dus met verhuurder, in dit geval ymere, oplossen.
ik heb contact gezocht met ymere, maar die vertelden mij dat het complex waar ik woon al zo lang geleden was gebouwd, dat ze bij de bouw geen internetkabels hebben aangelegd. dit is echter niet waar. zij hebben alleen maar gekeken naar de postcode van mijn woning (dat is een aanleunwoning) maar die is veel later erbij gebouwd dan het verzorgingshuis wat dezelfde postcode heeft. het verzorgingshuis staat er inderdaad meer dan 40 jaar, maar ook daar hebben ze internet, misschien niet in de appartementen, maar wel bij de centrale balie.
maar ik heb wel internet nodig, ik heb internetbankieren, ik ben koororganist en arrangeer muziekstukken waar ik ook gebruik moet maken van internet.
bovendien heb ik vele sociale contacten via facebook e.d.
als ik op mijn postcode google, lig ik gewoon in het verzorgingsgebied van ziggo, maar als ik geen aansluiting in mijn appartement heb, dan kan geen een provider voor internet zorgen, lijkt mij.
is het zo dat ymere verplicht is om voor een internetaansluiting te zorgen?
want ik voel er niet zoveel voor om extra kosten te moeten maken om toch op internet te kunnen.
ik betaal ruim 700 euro huur, terwijl ik een uitkering heb (kan pas volgend jaar huurtoeslag aanvragen) voor zoveel geld mag ik toch wel wat meer verwachten lijkt me.
momenteel zit ik nu nog op internet in mijn oude woning, maar ik moet voor 8 januari 2015 er uit zijn.
wat kan ik in vredesnaam doen?
het kan zijn dat het een paar dagen duurt voor ik kan reageren, want ik ben niet elke dag in de gelegenheid om naar mijn oude huis te gaan.
bij voorbaat dank voor jullie antwoorden.