Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alexishoop
alexishoop - 19-01-2015 09:41:20
Garantie & Verzekeringen

zorgkosten en keuzevrijheid

Wie een budgetpolis of een hoger eigen risco heeft zal het ongetwijfeld zijn opgevallen. zodra je zorg nodig hebt betaal je blauw, en hetzelfde zalfje of gaasje goedkoper bij een discounter halen wordt niet of slechts deels geaccepteerd voor een vergoeding, waardoor je eigen risico sneller gehaald wordt.

met deze werkwijze zijn de verzekeraars dus altijd de lachende derde.

door selectief te contacteren kopen verzekeraars zorg goedkoop in en ze creeren al jaren een kunstmatige zorgmarkt en drijven daarmee de kosten vakkundig omhoog, diegene die de zorg wel nodig heeft, betaalt de minimale eigen risico en de rest wordt (kunstmatig) vergoed uit de verzekeringspot, met zorg wat in werkelijkheid goedkoop is ingekocht en duur kan worden verkocht aan diegene die de zorg nauwelijks nodig heeft.

sommigen zullen denken dat dit solidair is, maar zij zien niet de gevaren, niet alleen druist de huidige werkwijze van verzekeraars in tegen het mededingingsrecht, het kost de kleine zorgverleners zelfs hun baan als ze niet gecontracteerd zijn en de verzekerde daarmee het recht op goede en vrije zorg, want stilletjes aan verdwijnt het aanbod van keuzevrijheid.

het grootste gevaar is echter het risico van zorgmijders. en denk jij dat het jou niet zal overkomen ? heb je na je 18de je tandarts regelmatig door bezocht? misschien te lang doorgelopen met een kwaal ?


kortom laat je mening horen, vinden jullie dat de nieuwe zorgverzekeringswet en de manier waarop we ons verzekeren toe is aan verbeteringen.

misschien moet het wel om geld draaien, moeten artsen van de voren een prijs afspraak maken met de client zodat eerlijk vergelijken mogelijk wordt en de verzekeraars noodzakelijke zorg 100% dekken.?