Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

na
naj - 07-02-2015 15:41:40
Huishouden & Energie

eindafrekening Essent

Recentelijk heb ik de eindafrekening (= jaarnota) van essent ontvangen. wat mij is opgevallen in die afrekening is het volgende.

voor service- en administratiekosten van essent retail energie b.v. wordt op jaarbasis € 36,65 (13(!) x € 2,82) in rekening gebracht. als korting op die service- en administratiekosten (ook van essent retail energie b.v.(!)) ontvang ik een bedrag van € 31,45 (13(!) x € 2,42). er is dus voor mij een nadelig verschil van € 5,20.
in het door mij voor een jaar terug afgesloten contract staat dat 'de kosten voor verwerking betalingsverkeer 2,42 euro inclusief btw per factuur zijn'. betaal je via automatische incasso - en dat deed ik - dan 'krijg je 2,42 euro korting inclusief btw per factuur op je jaarafrekening'. 'de kosten voor het betalingsverkeer en de korting heffen elkaar dan op'. deze teksten staan dus in het contract.

hoewel het voor mij om een klein bedrag gaat heb ik hierover toch telefonisch contact gezocht met essent. na een lang gesprek met een overigens vriendelijke mevrouw kreeg ik om mij niet duidelijke redenen toch nul op het rekest.

op de site van essent wordt ik over deze kwestie niets wijzer.
wel vermeldt essent dat ze ruim 2 miljoen klanten hebben. door zo te handelen verdient essent dus ongemerkt 10 miljoen (!) euro. kassa!

mijn vraag nu is, zijn er onder jullie ook essent klanten die met dit fenomeen te maken hebben gehad en wat zij er aan gedaan hebben.