Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

my
myra48 - 13-02-2015 19:29:41
Huishouden & Energie

Eenpersoonshuishouden zonder watermeter 138 m3?

Ik heb mijn dochter geholpen toen zij uit huis naar een flatje op de 8e etage in hoogeveen ging om zich bij alle relevante instanties aan te melden. zij heeft geen watermeter, en we begrepen van de vorige bewoner dat het water gemiddeld per flatbewoner in rekening werd gebracht, via de verhuurder. dit blijkt niet te kloppen. mijn dochter kreeg na anderhalf jaar ineens met terugwerkende kracht van waterleidingmaatschappij drenthe (wmd) een rekening van € 497,92. en ze moet een voorschot betalen van 104,92 voor het eerste half jaar van 2015. er wordt haar een standaardbedrag van 138m3 per jaar in rekening gebracht.
toen zij nog thuis woonde (eengezinswoning, 3 personen, tuin, auto) was ons waterverbruik rond de 90 m3, met één uitschieter naar 92 m3.
mij werd telefonisch verteld dat elk huishouden zonder watermeter het gemiddelde moet betalen van een nederlands meer-persoonshuishouden omdat zij niet kunnen zien met hoeveel personen zij water verbruikt. mijn argument dat zij bij de gemeente als eenpersoonshuishouden geregistreerd staat en voor één persoon gemeentebelasting betaald telt niet. ook telt niet mee dat zij aan de hand van haar gas- en elektriciteitsverbruik kan aantonen dat zij echt alleen woont.
zij betaalt dus als alleenstaande flatbewoonster het gemiddelde van alle huishoudens in nederland inclusief villa’s met grote tuinen.
ik heb in haar naam een bezwaar ingediend omdat dit een onrechtvaardig groot verschil is met het gemiddelde eenpersoonsverbruik (volgens nibud) van 45m3. ik heb vóór dit bezwaar wel de achterstallige factuur betaald om te voorkomen dat dit niet in behandeling genomen zou worden.
nu is het schriftelijke antwoord van wmd dat zij besloten hebben het verbruik van 138m3 integraal toe te passen voor alle on-bemeterde percelen, zonder het aantal personen in aanmerking te nemen. en dat zij het eerste voorschot in vier termijnen mag betalen.
onrechtvaardig! maar wat moet ze hiermee? bij wie kan ze bezwaar maken? telefonisch hadden ze me eerder verteld dat ze dit van gemeente hoogeveen dit tarief moesten hanteren. na mijn vraag of de gemeente hoogeveen dat zo maar mocht besluiten voor heel drenthe, hebben ze dit omgedraaid, en zeggen ze dat ze dat zelf hebben besloten. maar daar moet je toch beroep tegen kunnen aantekenen?
alle hulp en/of tips zijn welkom,
myra