Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sa
samv - 25-02-2015 13:47:58
Geldzaken & Recht

verhuurdersbelasting op huurder verhalen?

Sinds 2012 ben ik de huurder van een woning.
nu kreeg ik onlangs een brief van de waterschapsbelasting dat de eigenaar van het pand sinds 2010 geen waterschapsbelasting heeft betaald en dat ik nu wettelijk verplicht ben om deze te voldoen.

de eigenaar van het pand woont in het buitenland en de naam en adresgegevens van deze persoon zijn bij het waterschap bekend.

in de brief wordt gesteld dat ik verplicht ben mijn huur af te dragen aan het waterschap om openstaand bedrag van 400 euro te voldoen. doe ik dit niet dan wordt de woning voor openbare verkoop aangeboden.

ik heb hier om een aantal redenen moeite mee:

- aangezien gegevens van de eigenaar bij het waterschap bekend zijn, ben ik van mening dat zij over voldoende middelen beschikken om in contact te treden met deze persoon. dat ze het nu via mij proberen lijkt mij meer gemakzucht als wat anders.

het is mij niet bekend of de eigenaar gegronde reden heeft om geen waterschap te betalen. wanneer ik het openstaande bedrag voldoe dan loop ik de kans dat de eigenaar van het pand een huurvordering bij mij doet vanwege achterstallige huur. tevens wordt zo gedwonen de relatie tussen mij en de verhuurder op scherp gezet.

het dreigement van openbare verkoop lijkt mij gezien het bedrag alle redelijkheid en billijkheid voorbij gaan. 400 euro staat in geen verhouding tot de waarde van het huis en de problemen die dit voor mij met zich mee zou brengen.

heeft iemand een soortgelijke ervaring gehad met een belastingdienst? ik zou graag wat meer info hebben over wat hiermee nu te doen.