Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 11-06-2015 18:02:07
Computers & Telefonie

HDD naar SSD Windows 8.1

Ik probeer een 64-bits windows 8.1 oem (uefi ipv bios) te migreren naar ssd waarna ik de hdd wil vervangen door de ssd.
de ssd via usb aan de laptop gehangen met een externe schijf adapter. windows ziet hem en de ssd schijf is geïnitialiseerd.
maar nu ben ik op zoek naar een (gratis als het effe kan) tooltje om deze hdd te kopieren. de hdd heeft c:, e: en f: maar ik hoef vooralsnog alleen de c: te migreren + enkele systeempartities.
ik heb het al geprobeerd met minitool. deze heeft een migrate to ssd wizard, alleen die stopt halverwege het proces omdat de c: schijf in gebruik is. hij wil dan herstarten om dan verder te gaan als de c: niet meer in gebruik is. maar dan geeft die een foutmelding dat de configuratie gewijzigd is. huh? daarna heb ik het geprobeerd met de bootable cd van minitool. de cd boot wel op een bios pc, maar minitool kan niet goed worden opgestart op deze uefi laptop.secureboot is al disabled. dus helaas geen minitool.
wie kent er een ander programma om deze klus te klaren en heeft er misschien ervaring mee?