Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fe
ferryarthur - 05-07-2015 12:01:00
Geldzaken & Recht

Terugbetalen wezenuitkering

Beste lezers,

4 jaar geleden overleed mijn moeder en werd ik een volledige wees in de ogen van de svb. ik kreeg een brief waarin stond dat ik recht had op een weesuitkering. van het een kwam het ander en ik ontving enkele jaren een weesuitkering.

ik zat en zit nog op school. de weesuitkering was voor mij zeer belangrijk aangezien ik niks meer had na het overlijden van mijn moeder. ze had grote schulden en moest ik mijn huis en spullen achterlaten.

het probleem was toen ik 21 werd. ik was bang dat ik mijn uitkering zou verliezen terwijl ik studeerde. via via hoorde ik over een wees die het kreeg tot hij klaar was met zijn opleiding(boven 21). daarnaast had ik contact opgenomen met de svb en werd dit mij ook verteld. dit kwam omdat ik voor 1993 geboren was.

nu naar het heden: de svb vind na 3 jaar dat ik er toch geen recht op had. ik moet alles terugbetalen. hierdoor is het voor mij niet mogelijk om het laatste stukje van mij opleiding af te maken en heb ik in totaal nu een schuld van een halve ton.

het probleem is de verkeerde informatie die aan mij verstrekt werd en dat ze er nu pas mee komen. op de brieven die ik kreeg stonden diverse gegevens die ik moest doorgeven, leeftijd was daar niet 1 van. mijn leeftijd is ook gewoon te zien op mijn svb. tussendoor heb ik ook nog contact met ze gehad over loonheffing etc.

een schuld van 50.000 euro en mijn opleiding niet kunnen afmaken is op zijn minst een domper te noemen.

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/brochures/2015/06/29/sociale-verzekeringen-en-bijstandsuitkeringen-per-1-juli-2015.html

http://gyazo.com/ba7764a4ad7319ed3033d1015e22e9c1

in dat document is mijn eerdere claim te zien. voor 1991 geboren: tot je 27ste.

mijn vraag aan jullie: is er iets wat ik kan doen om dit tegen te gaan? heb ik een voet om op te staan? ik heb namelijk niet veel tijd om er wat tegen te doen.

zelf denk ik er dus ook over om eventueel een advocaat in te schakelen. maar ik wil niet nog meer geld verliezen. dus nu bekijk ik mijn opties.