Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

my
mypeij - 04-09-2015 11:59:10
Voeding & Gezondheid

Worden koortsthermometers geijkt?

Hallo,
worden koortsthermometers geijkt?

ik heb namelijk vorige week een dochtertje gekregen en in het begin moet je om de 3 uur de temperatuur meten.
ik had een thermometer van een baby winkel maar die meting duurde 30-60 sec. omdat ze tijdens de metingen erg begint te trappen wilde ik een snellere meter.
bij de etos kwam ik de braun prt2000 tegen, die binnen 8 seconden meet. (http://www.brauntherms.com/our-products/prt2000-thermometer/)
ik heb deze gebruikt en hij meet super snel. tijdens de eerste nacht deze meter te gebruiken leek het erop dat mijn dochtertje 38.0 koorts had. dus we hebben haar zonder kruik, met alleen een rompertje in bed gelegd. (op aanraden van verloskundige)
de volgende ochtend vroeg de kraamzorg of onze dochter sinds het gebruik van de nieuwe meter koorts had, ja dat was zo.
dus we hebben de oude meter en de braun meter na elkaar gebruikt. nu bleek dat de braun 37.9 aangaf en de andere 36,9. dat meters iets van elkaar verschillen snap ik, maar een hele graad?!
ik heb vervolgens beide meters en nog een meter die ik voor mezelf altijd gebruik op mijzelf getest. kruidvat meter gaf 37.5, babywinkel meter 37,0 en braun 38,0. ik voelde me goed dus koorts kon ik zeker niet hebben en normaal gesproken is mijn temp 36,5.
ik ben vervolgens terug gegaan om de meter om te ruilen, maar met deze nieuwe bleek bijna hetzelfde probleem. nu 0.7 graden verschil.

alle metingen zijn rectaal gemeten. en ik ben verpleegkundige dus ik weet echt wel hoe ik moet meten.