Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pluisjebaby
pluisjebaby - 08-09-2015 09:22:07
Huishouden & Energie

Vocht in Huis

Goedendag,

ik heb een woningruil van rotterdam naar alkmaar gedaan en indertijd dat ik hier kwam om bv. maten op te meten, vond ik het al erg klammig in huis, heb dat nagevraagd en lag dus aan de droger die veelvuldig aanstond, verder daar niet zo aandacht meer aan besteed, deze mensen woonde hier met zijn vieren en in alle kamers stonden verhuisdozen opgestapeld en ook stond alles voor ramen, dus heb ik nooit iets kunnen zien en kon er ook niet bij. ik ben hier samen met mijn zoon per 1 juli 2015 komen wonen en toen alle meubelen stonden en ik ging schoonmaken zat alles onder de schimmel (behang in slaapkamer-kon ik er zo vanaf trekken, deurposten, raamkozijnen, keukenvoegen, douchevoegen, wcvoegen enz enz) heb toen gelijk aan de bel gehangen bij de woningbouw en die zei dat ik alles maar open moest zetten, daar ben ik inmiddels al vanaf 1 juli mee bezig en heb ook hygrometer in huis en die meette vanaf dag 1 85% vocht in huis, heb toen via een vriend een proffesionele luchtontvochtiger te leen gekregen van het bedrijf waar hij werkt, die staat nu ruim 3 weken aan en de luchtvochtigheid is nu 69%( nog te hoog). ben gisteren naar woningbouw geweest , dit aangekaart en ze zeggen gewoon zet de kachel maar aan en de ramen open dan verdwijnt het vanzelf!!
ik zelf merk dat ik het benauwd heb en loop te hoesten/kuchen, mijn zoon is aan het niezen en hoest ook.
ik heb het gevoel dat het de woningbouw zelf weinig kan schelen en mij in de kou laat staan, maar wat kan ik doen om de druk bij hun op te schroeven (huur inhouden?), ik ga vandaag bij de ggd langs om te kijken wat hun voor mij kunnen betekenen. ikzelf heb geen geld om er een onderzoek uit te laten voeren door een proffessioneel bedrijf die het vochtprobleem aan zou kunnen pakken, ben alleenstaande moeder met een parttime baan.
dank jullie wel voor het lezen en alle tips zijn welkom.