Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bertte1861 - 20-10-2015 15:59:00
Huishouden & Energie

waarom kan ik niet energiezuinig én waterbesparend douchen?

Heb een nieuwe cv-ketel: hr nefit trendline hrc 25/cw4. deze ketel heet heel energiezuinig, maar blijkt een grote waterverspiller te zijn. we hebben onze waterbesparende douchekop inmiddels moeten vervangen voor een veel water doorlatende variant. volgens nefit is dit wat we allemaal willen: douchen met veel warm water. ook van anderen hoor ik dat we verplicht worden met veel water te douchen, anders heb je na enkele minuten koud douchewater.
volgens de fabrieksspecificaties levert mijn cv-ketel warm water bij een afname van 1,2 liter per minuut en slaat de brander van de ketel uit als mijn watervraag 0,8 liter per minuut wordt of minder. lijken redelijke normen. maar..... de adder onder het gras is, dat de sensor die de watervraag vaststelt overruled wordt door de themperatuursensor. vraag ik minder dan 3 liter water per minuut dan raakt de ketel na enkele minuten oververhit en gaat de brander dus uit. en die 3 liter is water van 60 graden, dus na bijmenging met koud water in mijn douchemengkraan, gebruik ik om te douchen nog aanzienlijk meer dan 3 liter water per minuut.
tot nu toe heb ik niemand gevonden, niet bij het installatie bedrijf en niet bij nefit en niet in ons netwerk, die mijn vraag kan beantwoorden: hoe kan ik normaal warm douchen meer dan 2 minuten zonder verplicht te zijn veel water te verknoeien???
ja nefit weet wel een oplossing: ga terug na het oude systeem van de boiler. wat altijd problemen gaf als meer mensen direct achter elkaar wilden douchen, dan was de boiler te snel leeg. bovendien moet de nieuwe cv-ketel gedeïnstalleerd, de boiler eerst geplaatst, de leidingen aangepast, met alle daarbij komende kosten. uiteraard alle kosten voor onze rekening.....
de nieuwe trend schijnt regenbui douchen te zijn. zuinig met water is uit. of worden wij door de fabrikant verplicht water te verknoeien?
ben benieuwd of iemand een creatieve praktische oplossing weet.
en woon je omgeving amsterdam dan is deze nefit cv-ketel zeker een lastige, want met de daar aanwezige wat lagere waterdruk blijkt deze ketel ook snel oververhit.
zou toch moeten kunnen: energiezuinig én waterbesparend!