Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ni
nijskens - 12-11-2015 14:14:40
Garantie & Verzekeringen

Eigen bijgrage zorgverzekering

Van mijn zorgverzekeraar izz kreeg ik onlangs een rekening voor steunkousen van € 202,-. die dingen gebruik ik al 8 jaar en nu is het de eerste keer dat ik daarvoor een rekening krijg. de motivatie van izz is dat het een hulpmiddel betreft. dat klopt op zich, maar wel een hulpmiddel dat onder de basisverzekering valt. dan zou ik naar mijn gevoel geen rekening mogen krijgen. ik krijg die toch omdat, zoals izz in een tweede motivatie stelt, mijn eigen risico niet vol is.
mijn man heeft ook een hulpmiddel, een cpap (slaapapneu) en daar betaalt izz maandelijks 22,- voor aan mediq, terwijl er geen enkele tegenprestatie is, buiten de jaarlijkse controle. ook met herhaalrecepten rekent izz € 6,25 aan, terwijl daar ook geen tegenprestatie voor is (de zogenaamde uitleg van medicijnen die ik al jaren moet gebruiken).

mijn vragen zijn daarom: waarom moet ik voor hulpmiddelen die onder de basisverzekering vallen, betalen met mijn eigen bijdrage (de huisarts valt ook onder de basisverzekering en daar betaal ik niet voor via eigen risico)?
waarom zon hoog eigen risico en zo'n hoge zorgpremie (incl. aanvullende verzekering) als je toch nog zoveel moet betalen? kunnen we daarover eens geen brede maatschappelijke discussie organiseren en de minister daarbij uitnodigen om klachten van verzekerden eens aan te horen (niet dat je daar veel van kan verwachten)?

graag hulp bij oplossen van vraag één en klachten over prijs/kwaliteit van zorgverzekeringen kunnen we wellicht aan de rechter voorleggen?