Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ba
bardje - 29-11-2015 22:27:45
Geldzaken & Recht

verplichting tot een Digitaal leven ..

De afgelopen weken ben ik door de belastingen er op gewezen dat ik vanaf nu enkel digitaal via een berichtenbox kan corresponderen, dit met een digid, ik ben door informatie van het juridisch loket, en de nationale ombudsman te weten gekomen dat dit niet zo mag, er moet naast een digitale ook een andere mogelijkheid worden aangeboden, en dat weigert in deze de belastingdienst.
je moet maar hulp zoeken,waar dan ook,bij wie dan ook.
men houd er geen enkele rekening mee dat er mensen zijn welke geen mogelijkheid hebben hiertoe door verschillende redenen, financieel, kennis, geen sociaal netwerk, veiligheid van het geheel,en de invloed welke men hierop ( niet ) heeft. o.a. veel ouderen hebben hier problemen mee, en zoals bekend er zijn veel oudere in deze tijd, dan nog al ben je nog niet zo oud, als je aan een digitaal leven begint heb je er een druk leven bij van wachtwoorden, code's , gebruikersnamen enz. bij , ook dit is weer een probleem is gebleken, een ( goed ) wachtwoord is niet zo eenvoudig meer. en dan zou men ook nog hulp moeten gaan gebruiken van personen welke men niet, of maar van een afstand kent, is dit wel veilig ?? . nu heb je een digid waartoe men verplicht word , en dit zou veilig zijn ! ?? toen het sociaal service nr. werd ingevoerd, nu het bsn nr. zou dit ook veilig en persoonlijk zijn, maar het is inmiddels wel anders gebleken,op elk een beetje officieel schrijven bevat dit tegenwoordig voorgedrukt je iban nr. en bsn nr. , terwijl je hier niet om heb gevraagd, is dit nu veilig ? , was dit zo de bedoeling ? , en gaat dit nu met de digid ook weer op de zelfde manier, hoe moeilijk is identiteitsdiefstal nu nog ? .
welk risico loopt men als je niet digitaal bent op gegroeid of geschoold , kan een overheidsinstantie, welke dan ook, een bank , enz. je verplichten hiertoe , te verplichten de verantwoording / risico's te nemen,
het juridisch loket en de nationale ombudsman zeggen van niet, er moet ook een andere mogelijkheid worden geboden, maar tot nu toe weigert men het, of doet men er alles aan om er onderuit te komen, dit kan zo niet ..