Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

johnalards
johnalards - 15-12-2015 08:48:49
Geldzaken & Recht

Perceel kopen

ik wil graag een perceel kopen dat grenst aan mijn achtertuin.


nu heb ik de gegevens opgevraagd en heb ik via het kadaster de  rechtmatige eigenaar van het stukje grond kunnen achterhalen.


deze eigenaar heb ik telefonisch benaderd met de vraag of ik dit stukje perceel van haar kan kopen.


ik heb de gehele situatie uitgelegd aan haar, maar nu verteld zei mij "ik ben al lang niet meer de rechtmatige eigenaar van dat stukje, heb het al lang gelden verkocht... het klopt dat wij dat hadden want wij hebben daar de huizen gebouwd.


toch is deze mevrouw nog steeds volgens het kadaster de rechtmatige eigenaresse.


nu heb ik ook gevraagd bij welke staat het betreffende stuk hoorde toen der tijd en mevrouw vertelde me dat het aan onze woningen en onze straatnaam toe behoorde.


dus in mijn ogen hebben mijn achterburen geen poot om op te staan, klopt dat???


 


dan kom ik bij het volgende punt.


mijn achterburen houden me tegen om het te kunnen en mogen kopen omdat hun daar een poort gemaakt hebben vroeger terwijl die er nooit in zat (van horen zeggen).


zij hebben een 2 onder 1 kap woning en hebben dus een vrije achterom aan de zijkant van hun woning.


 


hoe kan ik deze situatie nu het beste benaderen zonder dat ik dadelijk verdere stappen moet gaan zetten naar het (kanton)gerecht???