Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ri
riender - 22-12-2015 00:07:26
Garantie & Verzekeringen

Zorgverzekering

ik kan en wil mij verzekeren voor een risico. dit risico kan een auto- of bromfietsverzekering dan wel opstal- of inboedelverzekering zijn. nu bijvoorbeeld actueel aan het eind van het jaar zijd de ziektekosten. nu zie ik in de mij aangeboden polis dat ik verzekerd ben voor o.a. anticonceptie, vruchtbaarheid gerelateerde zorg, kraamzorg, zorg na de bevalling en verloskundige zorg.


zo ook voor bijv. stoppen met roken.


als man kan ik na sterilisatie en mede gelet op mijn leeftijd  ( > 64 ) geen kinderen meer verwekken (wil ik ook niet). mij echtgenote kan geen kinderen meer krijgen; waarom dien ik mij hiervoor dan te verzekeren? ik heb alleen maar de mogelijkheid een dergelij pakket af te nemen met risico's die ik niet kan lopen. ik betaal dan voor een of meerdere risico's waarop ik nimmer een beroep zal doen. dat weet ik en dat weet de aanbieder/verzekeringsmaatschappij. graag zie ik van alle zorgverzekeraars een lijst met verzekeringsmogelijkheden waarbij ik kan aanvinken waarvoor ik mij kan en wil verzekeren met daarbij de door de betreffende maatschappij gestelde premie. zo kan ik zelf een duidelijke keuze maken en wordt alles veel simpeler dan het totnogtoe is geweest.  
dat schept dus duidelijkheid voor mij en voor de verzekeraar. op die wijze kan ik de voor mij beste aanbieder kiezen en  ben ik enkel premie verschuldigd voor de risico's waarvan ik als verzekeringnemer vind dat ik die dien te verzekeren.