Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ro
Rob_Kassa - 29-12-2015 08:30:10
Geldzaken & Recht

Hypotheek Piepsysteem

volgens het piepsysteem heb ik de abn amro bank verzocht de renteopslag te schrappen. piepen werkt niet!


 


met een bericht wat lijkt op het bericht uit de voorbeeldbrief heb ik de abn amro verzocht de renteopslag van de bovenste tariefklasse te verwijderen.  de door mij bijgeleverde voorbeeldberekening, welke de bank ook kan uitvoeren omdat de polissen waar het over gaat verpand zijn, toont aan dat deze opslag ten onrechte wordt toegepast. op basis van de bedragen van hypotheek, woz en poliswaarden (december 2014) komt het berekende risico onder 85% van de woz-waarde. volgens de voorwaarden van de abn amro bank is op dit risico (tot 85%) de bovenste risico tariefklasse niet van toepassing.  deze opslag is trouwens de laatste jaren opgelopen tot 0,6 %. de bank weigert echter de opslag te verwijderen en levert als commentaar "dit is onder de aandacht bij abn amro. op dit moment worden deze verzoeken niet goedgekeurd met als uitzondering bankspaarhypotheken".

mij ontgaat de logica van deze uitspraak in samenhang met de door de bank opgestelde voorwaarden totaal en dus heb ik mijn vraag nogmaals gesteld. hierop ontving ik het volgende antwoord. "dit onderwerp is onder de aandacht bij abn-amro maar op dit moment worden deze verzoeken niet goedgekeurd. uw polissen worden dus niet meegenomen in de bepaling van de risicoklasse en u zal dus niet in aanmerking komen voor een verlaging van de risico opslag."

conclusie, ondanks het verpanden van polissen weigert de bank de waarde hiervan mee te nemen in het bepalen van het risico.  lekker makkelijk.  de rente staat nu op 3% waarvan dus 0,6% renteopslag van de bovenste tariefklasse is.  20% van de door mij betaalde rente is dus onterechte risicodekking.  omdat dit, zoals de bank het zelf zegt, onder haar aandacht gebeurd, is dit dus directe diefstal.  waarom zijn mijn polissen (welke trouwens woekerpolissen zijn) dan verpand? koppel ze los!


 


het piepsysteem werkt dus niet. jammer! je kan namelijk nergens je recht halen.  diefstal!